Двама простреляни след скандал в Мътница
Двама простреляни след скандал в Мътница / Дарик-Шумен

Двама души пострадаха при стрелба, научи Дарик. Инцидентът е станал около 7:00 часа тази сутрин в крайпътно заведение до шуменския квартал „Мътница", потвърдиха от пресцентъра на местната полиция.

Скандалът е възникнал между две компании, като 23-годишен млад мъж от едната демонстративно извадил пистолет и открил безразборна стрелба. Той е бил във видимо нетрезво състояние. Пострадали са четирима души между 24 и 39 години от село Памукчии, които са откарани в шуменската болница. Сред тях двама са се отървали само с охлузни рани, другите двама обаче са ранени в областта на корема и седалищната област.

Пред Дарик д-р Недко Тодоров от "Спешни приемно" заяви, че в отделението са постъпили няколко души, двама с леки наранявания в следствие на скандалаа в заведението и един прострелян в слабините. Неговото състояние е по-сериозно и той е бил транспортиран за операция до Варна.

Собствениците на заведението отказаха коментар, като само заявиха, че случката не се е разиграла вътре в обекта, а на паркинга пред него.

Двама простреляни след скандал в Мътница
netinfo

Извършителят, който е с чисто досие, е задържан. Младият шуменец е стрелял с газов пистолет, който е бил регистриран по съответния ред. От полицията потвърдиха, че е бил преправен за стрелба със сачми. Оръжието е укрито от извършителя.

На мястото на инцидента бе извършен оглед. Работата по случая продължава.