Двама младежи обраха къща в Шумен
Двама младежи обраха къща в Шумен / netinfo

Три телевизора, тунер, хладилник, кафе машина и други вещи са били откраднати от дома на 49-годишна жена от Шумен, намиращ се на ул. „Пловдив" в града. Извършителите на кражбата са задържани, това са двама младежи, съобщават от ОД на МВР - Шумен.

След, като е подала сигнал в полицията за извършената кражба, жената е обяснила, че със семейството си пребивава в София. По данни на нейни близки, най-вероятно, кражбата е извършена след 27 юни.

При извършения оглед е установено, че в къщата е проникнато чрез счупване на прозорец на входна врата и счупване на патрон на брава. След проведени издирвателни дейности, служителите на реда разкрили извършителите. Това са две момчета от Шумен на по 16 и 20 години, по-малкия от които криминално проявен. При претърсване в частен дом на ул. „Първа" в града, обитаван от 20-годишния младеж, са открити част от откраднатите вещи. За превозването на откраднатото е използвана каруцата на по-малкия младеж. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

При друга кражба, станала в Нови пазар, е бил откраднат електрожен, допълват от полицията. Кражбата е станала от избено помещение на ул. „Патриарх Евтимий" в града, собственост на 40-годишен мъж. По случая работи РУ на МВР - Нови пазар.