/ СИДП
С два златни и пет сребърни медала приключва сезона за лов на благороден елен в ДГС-Преслав. Три групи от Дания, Германия и Франция гостуваха в стопанството през последните седмици.

Представят възможностите за ловен туризъм в региона

С всяка изминала година се увеличава броя на ловците, които избират ДГС-Преслав, като място за почивка и спорт.  Макар че териториалното поделение е с горска насоченост и ловното дело се развива активно, а отстреляните трофейни животни са с показатели като в добрите ловни стопанства.

Три от трофейните животни бяха отстреляни на територията на ЛРС „Сокол“-Шумен. От три години имаме договор с тях и работим много добре. Ловците от сдружението ни помагат при провеждането на всеки лов, участват в наблюдението на животните и винаги ни подават сигнали, ако забележат бракониери или съмнителни лица в ловната територия, обяснява инж. Янко Йорданов, директор на ДГС-Преслав.

За него сътрудничеството с хората от ЛРС „Сокол“-Шумен е показател как стопанствата и ловните сдружения могат да работят съвместно и да си помагат, като всичко се прави в полза на любителите на лова.

Над 16 000 ловци откриват ловния сезон в Североизтока

С четири златни, три сребърни и два бронзови медала, приключи лова на благороден елен в ДЛС-Паламара. Традиционно, ръководството на стопанството отчита отлични резултати, но според директорът инж. Севен Башлъ тази година е била много добра, като броя на елитните животни се увеличава все повече и повече.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари