Два акта за превоз на животни без документи
Два акта за превоз на животни без документи / Дарик-Шумен, архив

Два акта са съставени за превоз на животни без необходимите придружаващи ги документи, съобщават за Дарик от ОД на МВР. Вчера около обед за проверка, в близост до бензиностанция в каолиновското село Тодор Икономово е спрян автомобил „Ивеко". Полицаите установили, че в него е превозват два коня, без необходимите документи. Шофьорът, който е на 39 години,  обяснил, че ги купил от съседно село с цел препродажба. Съставен му е акт.

Друг мъж на 42 години, също отнесъл акт, защото превозвал 6 крави, отново без да има нужните документи. Автомобилът, в който били животните бил спрян в с Дойранци.

От полицията напомнят, че с наближаването на Гергьовден започва засилена търговия с домашни животни и призовават стопаните да бъдат изключително предпазливи и внимателни при контакти с търговци. В много от случаите крадци се представят за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, а скоро след това ги обират. За да не станете жертва полицаите съветват да запишете името на купувача, марката и регистрационния номер на автомобила, с който се придвижва, в никакъв случай и по никакъв повод не оставяте непознати лица сами в имота. Молба за разваляне на пари, носене на чаша вода, придружаване до тоалетна са част от прилаганите способи за отвличане на вниманието, за да останат сами в помещение, в което държите пари.

Препоръчително е да не държите големи суми пари в жилищата си, напомнят още органите на реда.

Ако забележите съмнителни лица, незабавно подайте сигнал на спешен телефон 112.