ДСБ настоява за допълнително споразумение към концесионния договор с „Титан БКС
ДСБ настоява за допълнително споразумение към концесионния договор с „Титан БКС / netinfo

Временна комисия да изготви допълнително споразумение  към договора за концесия между „Титан БКС" и община Шумен. За това настояват от ДСБ. По този повод съветникът Васил Тодоров е внесъл докладна записка до местния парламент. Според тъмносините документът вече не съответства на настоящото законодателство. „Несъобразяването на въпросния договор с действащите законови разпоредби е основна причина за неуредиците в отношенията между концесионера, община Шумен и гражданите", се казва в докладната записка.

Сред изискванията на действащото законодателство в договора трябва да фигурира вида, размера и сроковете за изпълнение на инвестициите, размера и сроковете за предоставяне на гаранциите и на обезпеченията за изпълнения на задълженията по договора, се посочва в докланата записка. В докладната се казва още, че в договора липсват изисквания, свързани с националната сигурност и отбраната на страната, условия за финансиране отстраняването на нанесените щети, обмен на информация между страните и за извършване на контрол по изпълнение на договора.

Посочва се още, че трябва да фигурират и изисквания относно състоянието, в което обектът на концесия се предава на концедента след изтичане на срока на концесията.