Домашният социален патронаж в Нови пазар се сдоби с нов автомобил
Домашният социален патронаж в Нови пазар се сдоби с нов автомобил / netinfo

Домашният социален патронаж в Нови пазар се сдоби с нов автомобил, който ще обслужва всички ползващи услугата „Храна по домовете”, съобщиха от общинска администрация - Нови пазар. Автомобилът е оборудван с хладилна камера и отговаря на всички изисквания на РИОКОЗ. Той е закупен за 13 000 лв., средствата са осигурени от общинския бюджет.

Общо 153-ма социално слаби, възрастни и самотни жители на общината ползват услугите на Социалния патронаж. В момента има бум на подадени молби от граждани, които желаят да ползват тази услуга, съобщиха от дирекция „Хуманитарна политика” в общината. 31 молби са били подадени от жители на с. Мировци, нараства броят и на желаещите в с. Памукчи.

Вече е приключил основният ремонт в кухнята на Социалния патронаж. Предстои да бъдат закупени нови готварски печки на стойност 5 500 лв. Средствата са осигурени от общината.

От администрацията в Нови пазар, съобщиха още, че детската млечна кухня в града отново се помещава в Детската ясла. Предстои там да бъдат направени подобрения. Със средства дарени от спонсори ще бъде осигурена аспирация на кухненското помещение, което обслужва около 60 деца от града.