Доган не отиде на погребението на Ахмед Емин
Доган не отиде на погребението на Ахмед Емин / DarikNews
Около 400 души присъстваха на погребението на Ахмед Емин, който беше началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. Самият Доган обаче не отиде на траурната церемония в родното село на Ахмед Емин - поповското село Козица.

В селото пристигна почти цялото ръководство на ДПС, както и неговите министри и депутати.

Емин бе погребан малко преди 16:00 ч. в гробищата на Козица. Освен най-близките му роднини, го изпратиха почти всички депутати и министри на ДПС, приятели и много жители на селото.

Повечето от съселяните на Емин не вярват, че той се е самоубил. Всички са категорични, че е убит, това каза за Дарик кметът на Козица Хасан Хайрула. В селото се носят слухове за това как Ахмед Емин, от името на ДПС, е спонсорирал с 1 600 000 лв. предизборната кампания на една партия. Така и не споменаха, коя е тази партия.

Съселяните на Ахмед Емин си го спомнят от времето, когато е бил кмет на селото. Тогава той е асфалтирал улиците в Козица, помагал е на всеки, който е имал нужда, каза настоящият кмет Хасан Хайрула.

Емин беше открит мъртъв в сградата, придобила известност като „сараите на Доган”, в столичния квартал „Бояна". Основната версия на МВР е, че той се е самоубил.