Доц. Юрий Проданов : Нашата кампания е модерна, защото е насочена към младите хора
Доц. Юрий Проданов : Нашата кампания е модерна, защото е насочена към младите хора / netinfo

Хубавите неща в политиката стават бавно, а всичко останало се случва бързо, изведнъж града може да стане много хубав, много красив, ние обаче не трябва да променяме града, а трябва да променяме хората и тези, които знаят какво е гражданско общество трябва да са повече”. Това заяви по време на срещата си с “гражданските наблюдатели” от Демократично сдружение “Искам да знам” кандидат-кметът от коалиция Гергьовден и Новото време доц. Юрий Проданов. Той и кандидатите за общинки съветници от коалцията обсъдиха с гражданските наблюдатели и младежи, които за пръв път ще дадат своя вот, управленската програма на коалицията озаглавена “Пътна карта 2007-211”.

На срещата, продължила повече от час, младите хора задаваха въпроси, свързани с проекта за многофункционалната спортна зала, разделното сметосъбиране, построяването на ново читалище в кв. "Дивдядово", бъдещия хай-тек парк и закриването на общинското дружество „Паркинги и гаражи”. Преседателят на Демократично сдружение “Искам да знам” Галина Минчева благодари на коалицията Гергьовден - Новото време за прозорливостта, която са показали в обществено - политичекия живот и най-вече за прозорливостта им към младите хора. “Единствено политическата програма на Гергьовден и Новото време най-пълно отразява препоръките, изложени в доклада обобщаващ гражданското наблюдение над работата на местната власт”- заяви Галина Минчева. От сдружението подкрепиха и идеята на „младата десница” за създаването на регистър на неправителствените организации, които да се ползват със статут на „официален партньор” на община Шумен.

По време на срещата кандидатът за общински съветник Иван Капралов предложи на „гражданските наблюдатели” да поемат ролята на обществени гаранти върху работата на Гергьовден - Новото време. „Очакваме от вас да сте нашия гарант и да изразите публично недоволството си от работата на нашите съветници, когато имате доказателства, че вършат неща, различни от описаните в управленската ни програма” каза още Иван Капралов.

Чуйте какво каза по време на срещата председателят на Демократично сдружение "Искам да знам" Галина Минчева.