До края на месеца ще ремонтират повредения фонтан в Търговище
До края на месеца ще ремонтират повредения фонтан в Търговище / Борислав Курдов
До края на месеца ще ремонтират повредения фонтан в Търговище
79195
До края на месеца ще ремонтират повредения фонтан в Търговище
  • До края на месеца ще ремонтират повредения фонтан в Търговище

Както вече ви съобщихме, вчера почистваща машина на общинската фирма „БКС - Търговище" пропадна в новоизградения фонтан на площад „Стоян Мавродиев" в града. След немалко перипетии, мотопрахосмукачката бе извадена с помощта на кран.
Днес зам.-кметът на Търговище Диян Дечев свика импровизирана пресконференция, на която обяви взетите мерки по отстраняване на повредите по съоръжението.
Според общинското ръководство до инцидента се е стигнало, поради небрежност от страна на оператора на машината. Сухият фонтан е изграден с носещи конструкции и поставени върху тях мраморни плочки с дюзи и прожектори. Той бе един от най-атрактивните кътове на ремонтирания изцяло площад „Стоян Мавродиев".
Вероятно има повреди по дюзите и светлинните елементи, съобщиха след първоначалния оглед представителите на администрацията. Поставена е задача на фирма „БСК" да покрие щетите и да извърши част от ремонтите. Срокът за това е до края на месеца, конкретизира Дечев.
В петък в Търговище трябва да пристигнат представители на фирмата-изпълнител на съоръжението, за да извършват проби, с които да се установят повредите и стойността на щетите. Дребните повреди по носещите конструкции ще възстанови фирма „БКС", а изпълнителят ще подмени изцяло повредените, ако се наложи. Фирмата е уверила общинското ръководство, че разполага на склад с подобни. Според Деян Дечев до празника на Търговище - 14 май, сухият фонтан трябва да бъде ремонтират и да радва жителите и гостите на града.