До края на годината камионите на Титан БКС ще са с GPS
До края на годината камионите на Титан БКС ще са с GPS / Дарик-Шумен

До края на декември да бъдат въведени GPS-системи на автомобилите на „Титан БКС", превозващи битовите отпадъци до депото, за което има решение на общинския съвет. Общината поема ангажимент да монтира системите и да разработи правила за контрол на депонираната смет.До 10 ноември фирмата да подготви и да представи в общината план-сметката за сметосъбирането за следващата година. Това бе решено днес на работна среща на кмета на Шумен Красимир Костов с ръководството на фирмата, съобщиха за Дарик от пресцентъра на общината. В обсъжданията взеха участие зам.-кметовете Митко Киров и Иван Йонков и специалисти на общината. План-сметката ще бъде подготвена в два варианта - един за разценките за сметосъбиране в община Шумен и един за останалите общини, които ще депонират отпадъци на шуменското сметище.

Красимир Костов поиска от „Титан БКС" да представят до утре калкулация на тон битов отпадък на входа на депото. Разценките са необходими във връзка с предстоящо заседанието при областния управител и срещата в Министерството на околната среда и водите

Решено бе за следващата сесия на местните парламентаристи да бъде подготвена и докладна записка за предоставяне на компактора, собственост на общината, за стопанисване и управление от „Титан БКС".

През следващата седмица ще бъде обсъдена работата на фирмата по поддръжката на паркове и градини до края на годината, както и да бъдат обсъдени комплексното разрешително и анекса към договора с „Титан БКС".