До 20 октомври отстраняват грешки в избирателните списъци
До 20 октомври отстраняват грешки в избирателните списъци / netinfo

Гражданите трябва да проверят в списъците дали са записани правилно трите им имена и дали е верен постоянният им адрес, напомнят от община Шумен. . Проверката може да стане и на интернет страницата на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството: www.grao.bg/elections/. На интернет страницата на общината: www.shumen.bg също могат да се правят справки – от линк “Местни избори 2007 г.”. На тези страници всеки гражданин може да получи информация и за номера и адреса на секцията, в която ще гласува.

Избирателните списъци са съставени по постоянен адрес на избирателите и по избирателни секции, определени със Заповед № РД-25-1575/31.08.2007 г. Броят на секциите в общината е 125. В списъците, които се обявяват, избирателите за всяка секция са подредени по азбучен ред на имената, като не са вписани лични данни. Важно е да се знае, че в списъците са включени 94 593 избиратели с постоянен адрес на територията на община Шумен към 27 декември 2006 г.

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се подават до 20 октомври на гише №4 в Центъра за информация и услуги на община Шумен. До днес няма подадени такива заявления-съобщиха от общината.

Спазвайки законовите изисквания, община Шумен ще осигури дежурства на 20 октомври /събота/ за гражданите, които желаят да подадат заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци. Общинските служители ще дежурят в стая №249 от 8.30 ч. до 16.00 ч..

Шуменските граждани могат да получат допълнителна информация за изборите и да правят справки по избирателните списъци на гише №4 и на телефони 054/857 641 и 054/857 648.