До 2 месеца укрепват свлачището в кв. Дивдядово
До 2 месеца укрепват свлачището в кв. Дивдядово / netinfo

Дo 2 месеца ще бъде завършено и укрепено свлачището в шуменския кв. Дивдядово и ще бъде монтиран водопровода, който захранва Шумен. Това стана ясно при посещението на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски във Велики Преслав днес. От МРРБ ще бъдат отпуснати 900 000 лв. за цялостно довършване на проекта.

До 20 август ще стартира проекта за селата Златар, Суха река, Миланово, Мокреш и Драгоево, в община Велики Преслав, по който ще бъде изградено допълнително водоснабдяване. За тях вече има отпуснати 1 200 000 лв. и тече процедура за избор на фирма изпълнител, като до 2 месеца проектът ще бъде приключен.

Димчо Михалевски пое ангажимента МРРБ да финансира изготвянето на проект за водоснабдяването на село Риш и община Върбица, предвижда се то да стане от язовир Тича чрез изграждането на 2 помпени станции. По предварителни данни на ВиК – Шумен, ще са ноебходими 60 000 лв. Средствата за проектирането ще бъдат осигурени от МРРБ, а за изпълнението на проекта ще се търси допълнително финансиране. В момента на територията в Шуменска област има общо 43 населени места, които са на воден режим.