Днес ще светне елхата в Търговище
Днес ще светне елхата в Търговище / netinfo
Днес в 17.30ч. ще светне празничната елха на площад “Свобода” в Търговище. Това ще стане с помощта на деца от І ОУ”Христо Ботев”. Изпълненията край елхата ще бъдат на детски хор “Бончо Бочев” към Център за работа с деца и представители на Младежки дом.

При подготовката на града за Коледа и Нова година се използва досегашната украса и са включени много нови елементи. Повечето от тях вече са поставени.

Арката от изкуствена зеленина в началото на централната пешеходна алея предизвиква приятно усещане за празничност. Над нея грее звездно небе от светлинки. Елементите от миналогодишната украса са подредени по нов начин, запазена е централната пирамида, светещите в синьо цилиндри са аранжирани в близост. Ще има и 8 осветени групи дървета в парка до площада.

Сградата на Община-Търговище отново ще грее, обсипана с малки светлинки, тези на областната управа и съда също ще бъдат украсени. Освен централният площад, тази година ще светят също площад “Независимост” и бул. Сюрен, до болницата. Украсени са и входните артерии на града от посока София и посока Варна.