Днес е областното състезание “Млад огнеборец” в Търговище
Днес е областното състезание “Млад огнеборец” в Търговище / netinfo

В 10.00ч. днес, на спортната площадка на I СОУ "Св. Седмочисленици" в Търговище започва областното състезание на отборите "Млад огнеборец"", организирано от звено "Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Търговище. В него ще участват победителите в общинските състезания на младежките противопожарни отряди от област Търговище. Това са отборитe на: I СОУ "Св. Седмочисленици"/Търговище/, ОУ "Н. Й. Вапцаров"/Попово/, Прогимназия "Акад. Даки Йорданов"/Омуртаг/ и СОУ "Св. св. Кирил и Методий"/Антоново/. Участниците, на възраст до 16 години, ще премерят сили в две дисциплини - "Бойно разгръщане на 100 м. състезателна пътека"  и "400 м. щафетно бягане с препятствия".

За десета поредна година се провеждат такъв тип надпревари. Те са етап от Десетите републикански състезания, които се реализират по правилника на Международната асоциация на пожарните и спасителни служби.

Отборът, класирал се на първото място в днешното областно състезание, ще участва в републиканските състезания на отрядите "Млад огнеборец", които ще се проведат през м. юни.

През миналата година на републиканското състезание в курортния комплекс "Албена" отборът на училище "Н.Вапцаров"-Попово спечели трето място и през юли част от неговите състезатели ще участват в 17-тото Европейско първенство за отряди "Млад огнеборец", което ще се състои в Острава - Чехия.