Дискусия „Животът е с предимство и в Шумен
Дискусия „Животът е с предимство и в Шумен / Дарик - Шумен, Юлия Христова
Дискусия „Животът е с предимство" и в Шумен
47454
Дискусия „Животът е с предимство" и в Шумен
  • Дискусия „Животът е с предимство" и в Шумен

Информационна среща за ограничаване на транспортния травматизъм под мотото „Животът е с предимство" се провежда в Шумен. Събитието се организира от Министерство на здравеопазването, Община Шумен, Регионалната здравна инспекция и Медия Експерт Груп 2011. To ще продължи до 16:00 ч днес.

Организаторите съобщават, че срещата е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града и ще има за цел да повиши информираността на обществото по отношение пътнотранспортните произшествия и причините за тях, поведението на участниците в пътната обстановка и възможностите за предпазване на пътя.

По време на събитието жителите на Шумен имат възможност да вземат участие в провеждането на демонстрации по безопасност на движението и оказване на първа помощ на пътя, томболи и викторини с награди, ще бъдат излъчени информационни филми и ще се разпространяват листовки и брошури с информация за правилата на поведение на участниците в движението.

Партньори на кампанията са КАТ, Държавно-обществена консултативна  комисия по проблемите на безопасността на движението, СБА, Български червен кръст, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии.

Пътнотранспортният травматизъм е сериозен проблем за България. За последните 10 години по пътищата на страната в резултат на катастрофи са пострадали 100 542 души.

Още за инициативата чуйте от интервюто на Юлия Христова с д-р Маша Гавраилова от екипа, ръководещ проекта.