Денчо Бояджиев: „Има подмяна на вота на гласоподавателите”
Денчо Бояджиев: „Има подмяна на вота на гласоподавателите” / netinfo

„Доказано е, че има подмяна на вота на избирателите в Разград” – това заяви пред Дарик кметът на община Разград Денчо Бояджиев, по повод решението на АС да бъдат касирани изборите за местен парламент. По думите на Бояджиев, установените нарушения са дали един мандат повече на една партия, а в същото време са ощетили друга, в случая ГЕРБ.

Той уточни още, че няма политическа сила, която да не е засегната от подмяната на вота, но нарушенията в никакъв случай не могат да бъдат определени като целенасочени. Ако ВАС потвърди решението на Административния съд в Разград, функциите на новоизбрания местен парламент ще бъдат поети от стария, с мандат 2003-2007 година. Според Денчо Бояджиев, това няма да попречи за нормалното функциониране на общината. „Проблемът е в това, че от края на месец септември не е свиквана нормална работна сесия, която да гласува належащите въпроси" – уточни още разградският кмет.

По думите му, бюджета за следващата година ще бъде изготвен в законоустановения срок, независимо от решението на ВАС. Според Денчо Бояджиев, ако се стигне до провеждане на нови избори за местен съвет това ще доведе до промяна в конфигурацията на общинския съвет в Разград. „Мисля, че ще има по-ниска избирателна активност, която ще бъде в полза на партиите, които имат по-дисциплиниран и твърд електорат” – допълни още разградският кмет.