Делегираните бюджети - ново предизвикателство пред детските градини
Делегираните бюджети - ново предизвикателство пред детските градини / netinfo
От 2008 г. делегираните бюджети трябва да бъдат въведени в детските градини и ясли. Общинските средни училища вече имат опита, защото от 3 години работят самостоятелно. Сега с тази следваща стъпка продължава цялостната реформа в образованието, каза днес на среща с колективите на детските заведения Веселин Златев. Той подчерта, че с въвеждането на делегираните бюджети ангажиментите и отговорностите са по-големи и изрази убеждението си, че директорите на детските градини и ясли са хората, които знаят най-добре къде са проблемите им и как да изразходват средствата.

Тенденцията е бюджетът в сферата на образованието, което е приоритет в общинската политика да продължи да нараства. Ние сме предвидили средства за цялостен ремонт на детските площадки в града, за подмяна на оборудването в детските градини и яслите, както и за строителство на нови социални заведения, обясни още Златев. Той представи листата за общински съветници, в която са включени университетски преподаватели в лицето на ректора на ШУ проф. Добрин Добрев и проф. Дияна Кюркчиева, директора на СОУ “Йоан Екзарх Български” Валентина Тодорова и Дилбер Мехмедали, учителка в механотехникума.

В дискусията се включиха и кандидатите за общински съветници юристът Милен Вълчев и Асен Мутафчиев.Те подчертаха, че съветниците от ГЕРБ се отказват от възнагражденията си като общински съветници и ще предоставят средствата в Дарителски фонд като един от първите ангажименти, които са поели е да обновят детска площадка в кв. Тракия.