Данъчно НАП Шумен
Данъчно НАП Шумен / Деян Герговски
1353 годишни декларации за доходи са подадени в офиса на НАП досега

1353 годишни декларации за облагане на доходите от 2017 година са подадени в офиса на НАП в Шумен от началото на годината, съобщиха от данъчното.

От тази година плащането на задълженията на данъците, осигуровките и дори глобите си към КАТ може да се прави и с банкова  карта.

Единият начин е чрез портала за електронни услуги, който се намира на сайта на НАП.

Другият - в офис на агенцията, където вече работят физически пост терминали. И в двата случая е нужна само банкова карта, а предимствата са, че не се чака на опашки и всички услуги са безплатни. Също така системата ще отчита на момента всяко разплащане. Досега отнемаше най-малко 24 часа за да бъде отразена транзакцията в системата на приходната агенция.

От НАП напомнят, че тази година на 2 април изтича срокът за подаване на фирмените декларации, като всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари