Даниела Русева се срещна с Иван Станчов
Даниела Русева се срещна с Иван Станчов / netinfo
Председателят на общинския съвет в Шумен Даниела Русева се срещна с Иван Станчов, виден български дипломат и общественик, съобщиха от общината.

Основната тема на разговора бе благотворителността. Стана ясно, че Иван Станчов е предоставил личен имот в Морската градина във Варна, където е изграден “Карин дом” за рехабилитация и за полагане на грижи за деца с увреждания, в който в момента има 150 деца. Той покани Даниела Русева да посети дома. От своя страна Русева го запозна с домовете на територията на общината. Обърнато бе внимание на Дома за деца с увреждания “Калинка” в с. Васил Друмев, където децата се нуждаят от специализирана помощ – педиатри, рехабилитатори психолози. В разговора Русева и Станчов стигнаха до извода, че в много домове грижата се свежда само до битово ниво, но никой не полага за децата специалните грижи, от които те се нуждаят.

Двамата разговаряха и за депутата Деница Димитрова, която помага на Карин дом. Тя неотдавна бе в Нови пазар, където пое ангажимент да съдейства за доставянето на микробус с платформа чрез програмите на ЕС.

Иван Станчов сподели, че 90-95 % от англичаните се занимават с благотворителност и това за тях е изключително важно.