Даниела Русева предложена за почетен член на НАПОС
Даниела Русева предложена за почетен член на НАПОС / DarikNews.bg

На проведеното в края на миналата седмица заседание на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС), общинския съветник от НДСВ - Шумен  Даниела Русева бе предложена за почетен член на асоциацията. Отличието е поради приноса на г-жа Русева за развитието на НАПОС и международните контакти, осъществени благодарение на нея - информират от местната структура на НДСВ.

Съдействието от страна на Русева за изготвяне на мониторингов доклад на България по спазване на Европейската харта за местно самоуправление, както и осъществените контакти с Венецианската комисия за запазване и съблюдаване на основни права и демократични ценности в България. Решението по направеното предложение ще бъде взето от общо събрание, което ще се проведе на 22 март 2012г. в гр. Пловдив.

Припомняме, че Даниела Русева бе зам.-председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети през последните 4 години. Тя бе предложена и за председател, но си направи отвод поради многобройните ангажименти в Конгреса на местните и регионални власти в Страсбург.

Преди 4 години други двама членове на НАПОС бяха удостоени със званието почетни членове на асоциацията.