“Да запазим светлината”
“Да запазим светлината” / netinfo
За девети път Центърът за младежки дейности и инициативи в Търговище провокира младите хора с конкурса “Слово и багра”, който тази година е на тема “Да запазим светлината”.

В него може да се включите, ако сте на възраст от 12 до 18г., с есе, разказ или стихотворение, а също с рисунка или плакат. Организаторите призовават: “В Европейската година на междукултурния диалог, да бъдем заедно в многообразието. Да запазим светлината в душите си, и съхраним исконните човешки ценности.”

Обемът на литературните творби трябва да бъде до 3 страници. Форматът на картините е неограничен. Техниката на изпълнение трябва да бъде акварел, пастел или графика. Допуска се участвате и в двата раздела на конкурса с по едно авторско произведение, специално подготвено за него. Достойнствата на литературните и художествени творби ще се оценяват от компетентно жури.

Срокът за изпращане на творбите е от 10.03 до 14.03.2008г. Адресът -гр.Търговище, ул.”Хр.Ботев”№10, Младежки дом - ет.ІІІ, за ІХ Общински конкурс „СЛОВО И БАГРА”. Авторите задължително трябва да посочат трите си имена, години, учебно заведение и телефон за контакти.