Д. Дъбов е удостоен с руски орден I-ва степен
Д. Дъбов е удостоен с руски орден I-ва степен / netinfo

Възможности за инвестиции на територията на Шуменска област са били обсъждани на срещи с руския бизнес в Москва - това съобщи губернаторът на Шумен Тодор Тодоров, който преди дни се завърна от руската столица. Той подчерта, че все още не може да се говори за конкретни сфери, тъй като разговорите са били по-скоро опознавателни. Представители от Казахстан са проявили интерес към културно-историческото наследство на България и са поискали сключване на договор за сътрудничество в тази област - допълни Тодоров. Той уточни, че предстоят разговори и с губернаторът на Пензенска област, който е проявил желание за сътрудничество в областтa на зеленчукопроизводството и хранителната промишленост. Шуменският губернатор е провел среща и с Гевор Кесаян - директор на химическия завод.

В българската делегация, която се е състояла от 10 човека, е бил и кметът на Нови пазар Васил Тонев, той е провел среща с губернатора на област Лобня Сергей Сокол. На разговор с него са били обсъдени различни възможности за инвестиции на територията на българската община. В скоро време предстои посещение и от руска страна - уточни Тодоров.

Шуменският депутат от Коалиция за България Димитър Дъбов ще бъде награден с Орден "Петър I" - първа степен от Националната академия за отбрана и безопасност и обществен ред в Москва. Това е станало ясно на среща между Тодор Тодоров и Бедрос Киркоров, който е заместник-председател на академията. Отличието се връчва на шуменския депутат за приноса му в развитието на българо-руските отношения. Дъбов ще получи ордена при предстоящата визита на Киркоров в нашата страна.