Д. Бъчваров: Надяваме се СДС да направи избор на силен лидер, с ясна визия
Д. Бъчваров: Надяваме се СДС да направи избор на силен лидер, с ясна визия / netinfo
„Ако бъдещото ръководство на СДС тръгне напред с аргумент, че Иван Костов трябва да "отстъпи в страни", те напълно затварят вратата за каквато и да било коалиция”. Това заяви в Шумен зам.-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров. Бих казал, че подобна опърничавост показва слабост и липса на самочувствие, каза той. По думите му, няма нужда от такава коалиция и Иван Костов и ДСБ не се нуждаят от младши политически партньор, който няма самочувствие и се бои че ще бъде засенчен. „Надяваме се СДС да направи избор на силен лидер с ясна визия и чак тогава можем да седнем и да сглобим нашите политически проекти, защото те нямат фундаментални разлики”, добави Бъчваров.

На въпрос кой от 7- те кандидата според него би бил силен лидер, той заяви, че най-силен ще бъде този който вземе значително мнозинство на събранието. „Нивото на политическия продукт на ДСБ е много високо и искаме да видим насреща екип, който е способен да даде толкова високо ниво политически продукт и ще бъдем щастливи да седнем да разговаряме с такива хора”, допълни Бъчваров.

Бъчваров каза още, че за съжаление България ще навлезе в една тежка криза. По думите му, най - тежкия период на тази криза ще е не през 2009 г., а през 2010 г.. Мисля, че няма цена която да не можем да платим в условия на криза за да възстановим доверието в България, доходите на хората и да излезем от икономиката на джиповете, каза Бъчваров. Той допълни, че ако избирателя отреди тази тежка задача, ДСБ е готова да се справи с нея и да участва в решенията.