Д-р Красимир Мирев дари от името на своя щаб 3000лв. на православен храм
Д-р Красимир Мирев дари от името на своя щаб 3000лв. на православен храм / Диляна Стойчева
С водосвет започна предизборната кампания на д-р Красимир Мирев, който се кандидатира за трети мандат в Търговище.

В присъствието на журналисти, членове на Инициативния комитет и кандидати за общински съветници от листата на БСП, бе осветен офиса на предизборния щаб на д-р Красимир Мирев, който подчерта, че кампанията ще бъде насочена повече към диалог с хората.

Като председател на Инициативния комитет издигащ кандидатурата на д-р Мирев и като зам.председател на националния комитет “Съзидание”, подкрепата си изказа археологът проф.Николай Овчаров.

Началото на кампанията бе осмислено с дарение за изграждането на нов православен храм в кв. “Бряг” в Търговище. 3 000лв. получи кметският наместник Екатерина Кумпелова от д-р Красимир Мирев за довършване на започнатия преди четири години параклис “Успение Богородично”. Това ще бъде първият храм на 300 жители, които подкрепят идеята с малки дарения и с доброволен труд. “За да има път към храма, той трябва да бъде съграден”-каза на срещата д-р Мирев.

Строителството на параклиса е започнало още през 2003г. по идея на Васил Цанов, председател на църковното настоятелство. От пет месеца, с назначаването на новия кметски наместник, се работи още по-активно. Търговищенци, живеещи в София са осигурили от Дирекция “Вероизповедания” 2000лв. Местните жители са събрали 400лв., помогнали са и частни фирми.