Четирима шуменци в ареста заради наркотици
Четирима шуменци в ареста заради наркотици / снимки: ОДМВР-Шумен

Четирима шуменци са арестуеани за държане на наркотични вещества, съобщават от полицията. Работата на криминалисти от полицейското управление в града започнала след получен сигнал. Предприетите действия дали резултат и около 18:30 часа на 25 февруари на кръстовището на „Кирил и Методий" с улица „Петър Парчевич" в Шумен са задържани трима криминално провени шуменци при сключване на сделка с наркотични вещества.

По време на претърсванията и обиските в шуменците с инициали В.И. на 33 години, В.Г. на 24 години и 38-годишния С.Д. и в автомобил „Опел Астра", с който се придвижвали е намерен плик с около 30 грама суха листна тревна маса, която при направения нарко тест реагирала на канабис. Открити са известно количество хапчета „екстази" и плик с близо 30 грама бяло прахообразно вещество, съдържанието на което предстои да бъда установено с експертиза. Дарик научи, че 38-годишният мъж е Свилен, известен с прякора Костура.

Четирима шуменци в ареста заради наркотици
netinfo

При направения личен обиск във 33-годишния мъж са намерени 980 евро и 200 лева. Успоредно с това е предприето претърсване на още няколко адреса в града. На единия е открита найлонова торбичка с около 100 грама бледо жълто вещество, което след направения полеви нарко тест реагирало на „амфетамин", както и около 5 гр. суха тревна маса, която реагирала на канабис. Задържан е още един шуменец на 28 години, с инициали Т. Д. Иззети са електронни везни, мобилни телефони. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

33-годишният мъж е осъждан 29 пъти за различни престъпления - измами, обсебвания, управление на автомобил в срок на наложено административно наказание, документни престъпления. 24-годишният шуменец е осъждан два пъти за кражби на вещи и частни от моторни превозни средства. Най-възрастният от групата е осъждан 11 пъти за кражби, грабеж, хулиганство, нанасяне на телесна повреда, обсебване, незаконно притежаване на оръжие. Последната му присъда е от 2009 година за наркотици. Последният задържан, който е на 28 години не е криминално проявен.

Четирима шуменци в ареста заради наркотици
netinfo

Започнато е досъдебно производство. Работата по документиране на случая, изясняване на съпричастността на всеки един от задържаните продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.