Черпим опит от Карлови вари за извора в Мараш
Черпим опит от Карлови вари за извора в Мараш / netinfo
Кметът на Шумен Веселин Златев и заместник - кмета по стопанските въпроси и икономическо развитие Марин Кунев заминават на посещение в Карлови вари, Чехия. Посещението, което е по покана на кмета на община Карлови вари Вероника Влкова, ще продължи от 3 до 5 юни.

В програмата са включени срещи с кметския екип на Община Карлови вари, с представители на Балнеоложкия институт, който е основен партньор на СПА сектора, както и срещи с бизнеса в този бранш. Ще бъдат обсъдени съществуващите форми на публичночастните партньорства, технологичните методи за използване на минералните води. Ще бъдат споделени успешни партньорства между местната власт и частните предприемачи в развитието на СПА и Wellness туризма.

Посещението е в изпълнение приоритетите на общината, залегнали в Плана за развитие на община Шумен 2007 – 2013 г. за привличане на инвестиции и утвърждаване на региона като център за балнеоложки и СПА туризъм.

Една от най-висококачествените минерални води в Европа, извира в шуменското село Мараш, където се очаква да бъде развит балнео туризъм.