„Бъди позитивен, но не ХИВ позитивен”
„Бъди позитивен, но не ХИВ позитивен” / netinfo

8 хиляди брошури за „Болести, предавани по полов път" ще бъдат раздавани по повод 1 декември - Международния ден за борба със СПИН в центъра на Търговище, в училищата в града и в селата. Те са подготвени по Общинската програма за Сексуално и репродуктивно здраве. По нея са осигурени и 1 400 презерватива, които доброволци от Младежкия червен кръст ще раздават в центъра на града заедно 200 балона под надслов „Бъди позитивен, но не ХИВ позитивен".

мките на Общинската програма за Сексуално и репродуктивно здраве днес с ученици от VІІ и VІІІ клас от ОУ с. Руец и ОУ с. Вардун бе проведено интерактивно обучение на тема „Рисково сексуално поведение. Пътища на предаване на СПИН". То бе водено от експерти на РИОКОЗ. На 30 ноември предстои по същата тема да споделят мнение  и да получат информация ученици от VІІ и VІІІ клас в ОУ с. Лиляк и ОУ с. Голямо Ново.

На 1 декември 2009 г. интерактивно обучение ще се проведе и в ІІІ ОУ гр. Търговище, на 2 и 3 декември специалистите от РИОКОЗ ще бъдат в ОУ с. Подгорица и І ОУ гр. Търговище.