БСП представи своята листа и подкрепи д-р Красимир Мирев в Търговище
БСП представи своята листа и подкрепи д-р Красимир Мирев в Търговище / netinfo
33 кандидати за бъдещия общински съвет представи пред гражданите на Търговище Българската социалистическа партия. Листата е най-младата по възраст и има силно гражданско присъствие. Сред първите в нея са агробизнесменът Емил Димитров, икономистът Диян Дечев, банкерът Светослав Загоров, директорът на езикова школа Стела Антонова и още - частни предприемачи, учители, личности с авторитет в средите, в които работят.

В изказването си Емил Димитров подчерта, че е важно да се работи за създаване на спокойна атмосфера, за отваряне на нови работни места и за плащане на високи заплати. Средната класа, според него, може да бъде създадена от работодателите с подкрепата на местната власт.

Диян Дечев обеща, че ще бъдат положени усилия за икономическото развитие на града и за подобряване на инфраструктурата. «Кандидатите за съветници от БСП имат визия за развитие на образованието в общината и ще работят за отваряне на висше учебно заведение в областта на информационните комуникации» – каза още той.

Изказана бе широка подкрепа за докегашния кмет на Търговище и кандидат за трети мандат – д-р Красимир Мирев. «На финала сме на един труден, но изключително ползотворен мандат» – каза той и добави -«Трябваше да докажем, че този град може да се развива, че има потенциал. Днес Търговище има ясна цел и е привлекателен. 200млн. евро в рамките на мандата са инвестициите в частния сектор, възстановихме традиционните наши производства. Аз и моя екип положихме много усилия това да се случи. Смятам да поема точни ангажименти и за града и за отделните села и се гордея с листата за общински съветници, която сме направили»

Срещата завърши с изпълнения на Духов оркестър – Търговище, носител на Европейска купа от 46 международен конкурс за духови оркестри, град Бьозел, Германия.