/ dariknews.bg
Живеещите в блок в кв. "Тракия", който се намира на ул. „К. Фичето“ 2, са притеснени от водопроводната тръба, която захранва сградата.

С години там има проблем с водата и честите аварии оставят на сухо целия блок. Затова се наложило да се включат към друг водопровод. Той обаче се оказал с недостатъчно налягане и високите етажи отново били без вода.

Решението било - външна връзка от досегашната тръба. Системата проработила и вода имало във всеки апартамент. "Връзката" обаче останала външна. Домоуправителят Мария Илиева и част от живеещите посетили кмета Любомир Христов в приемния му ден. 

Съседите се притесняват, че водата може да замръзне през зимата.
dariknews.bg


"Беше ни обещано лично от него, че до 15 октомври ремонтът ще бъде завършен. Днес ремонт - няма, обяснява домоуправителката. 

Тя посочва, че от ВиК са им отговорили, че няма да продължат ремонта, а щом тръбите замръзнат, ще бъдат сменени. Именно това е и най-голямото опасение на хората от ул Кольо Фичето 2 - дали няма да останат без вода насред зима. 
 
Това обаче далеч не е единствения проблем там. 

Съседите се притесняват, че водата може да замръзне през зимата.
dariknews.bg


От северната страна на блока, прилежащия насип е потънал около 30 см. До блока са се образували кухини, последното стъпало на 1, 2 и 3 вход се е откъснало, а плочата на изхода на 3 вход се е напукала, отбелязват съседите. 

Улицата и паркингът им също не са в добро състояние. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари