Бивша служителка в депутатска фирма обвини народен представител в източване на ДДС
Бивша служителка в депутатска фирма обвини народен представител в източване на ДДС / netinfo

 

Бивша служителка в депутатска фирма обвини народен представител, че е източил 60 000 лв. ДДС. По думите на пенсионираната счетоводителка Росица Савчева от Разград това е станало през 1999 г., когато Даут Осман от ДПС не е бил депутат. Днес е заместник-председател на парламентарната комисия за борба с корупцията. Сигнали за нарушението Савчева е подавала до различни инстанции, последно се е произнесла Окръжна прокуратура – Разград. Преписката е прекратена поради давност.

 

Бивша служителка в депутатска фирма обвини народен представител в източване на ДДС
netinfo

Първата жалба 62-годишната Росица Савчева подава през 2001 г., тя е за неизплатени възнаграждения. Според нея е срещу двамата съсобственици на тухларната в село Трапище – Тунчер Салиев, който в момента е в чужбина, и Даут Осман. Настоящият депутат от ДПС има дял във фабриката за няколко месеца през 1999 г., счетоводителката твърди, че точно тогава са извършени две сделки на продажба на тухли и придобиване на два апартамента без да е внесено ДДС. Документи за сделките не са издадени. По-късно тухларната е продадена на варненска фирма и счетоводителката остава без работа. Сигнализира инспекцията по труда, данъчното, икономическа полиция, парламентарната комисия по жалбите и петициите. Преди година прокурор Тихомир Тодоров от Окръжна прокуратура – Разград установява, че престъпление е имало, но прекратява разследването, понеже е изтекла давност. Разследването обаче е само срещу съдружника на депутата – Тунчер Салиев.

 

Даут Осман коментира по телефона, че жалбата е опит да се дискредитира един честен бизнесмен, категоричен бе, че закононарушения чрез фирма "ДИОН-ДО" не са извършвани, тя в момента е собственост на съпругата му, но не развива дейност.

 

Името на депутата от Разградско нашумя миналата есен, когато той изкупи целия тираж на местен вестник, излязъл с водеща статия, според която мандра, собственост на фирма на Даут Осман трови рибата в язовир край разградско село.

 

Чуйте още подробности от прикачения звуков файл.