Бащата на Шоко: Първо научих „топло” и „студено”
Бащата на Шоко: Първо научих „топло” и „студено” / Росен Иванов
Бащата на Шоко: Първо научих „топло” и „студено”
38556
Бащата на Шоко: Първо научих „топло” и „студено”
  • Бащата на Шоко: Първо научих „топло” и „студено”

Бразилският футболист на „Лудогорец" Гилерме Де Соуса - Шоко стана любимец на запалянковците в Разград още преди да са го видели в игра. За адаптацията в Лудогорието още няколко месеца ще му помага неговият баща Аилтон.

Гилерме много искаше да играе в Европа" - разказва мъжът, който е учител по китара. Първите български думи, които двамата бразилци научили, били „топло" и „студено".

Бащата на Шоко Първо научих топло и студено
netinfo

Докато Шоко е на лагер в Анталия заедно със съотборниците си, неговият баща се запознава с Разград.

Аилтон де Соуса вече е намерил приятели в Българската църква на Назарянина. Макар да не разбира словата на пастора, след като завърши проповедта с усмивка се ръкува с вярващите. Има планове за общи изяви с музикалните формации на евангелската църква, впечатлен е и от Разградската филхармония. Аилтон е учител по китара. Насърчава единствения си син да тръгне по друг професионален път, но вижда и нещо общо между музиката и футбола. И музиката, и футболът са изкуство - смята той.

Бащата на Шоко Първо научих топло и студено
netinfo
 

Шоко се отнася изключително сериозно към работата си, научаваме от баща му. Дни след като пристигнали в България, на първия лагер на „Лудогорец" в Сандански Гилерме имал рожден ден, но парти нямало.

21-годишният младеж мечтаел за кариера в Европа, договорът му с „Лудогорец" е за две години. Докато се адаптира, докъм август, баща му ще остане с него.   

Двамата бразилци намират за любопитен фактът, че докато те са в България, страната им се управлява от политик с български корени Дилма Русеф. 

Аилтон признава, че му е трудно с английския и от време на време споменава и португалски думи, но очевидно има напредък с българския език. Първите български думи, които е научил са: топло, студено, всеки ден, смятам че, мусака.