/ Деян Герговски
Четирима са с актове по УБДХ - двама след възникнал скандал в заведение, други двама след скандал през жилищен блок в Шумен.

Шофьор удари полицай при спор за паркирана кола

Около 19:50 часа, на 16 февруари било потърсено съдействие от полицията. Съобщено било, че мъж и жена отишли  в беседка пред вход на жилищен блок на ул.“Колю Фичето“ в Шумен. Отправили обиди към две непълнолетни момичета и жена, които били в беседката, казали им, че правят боклуци , започнали да хвърлят по тях опаковки.

По данни на потърпевшите мъжът бил в нетрезво състояние и отправял към тях обиди, а жената ги заляла с вода. След като пристигнали на място непълнолетните посочили на  полицейските служители кои са извършителите. Установени били  мъж на 47 г. и мъж на 34 г.

Арестуваха 30-годишен, заканил се да застреля полицай

За грубо нарушаване на обществения ред са им съставени актове по УБДХ. Н.С. се държал неуважително в присъствие на униформените, а майка му пречела на полицаите да изпълнят служебните си задължения. След  задържането на Н.С. в полицейското управление и направения му личен обиск в него  било намерена и иззета около 1 грам суха тревиста маса- по негови данни марихуана. Предстои иззетото вещество да бъде лабораторно изследвано. Образувано е досъдебно производство за държане на наркотични вещества.
 
 Шофьор потроши колата на старец след разправия на пътя

59-годишен мъж от Шумен и 28-годишния му син били задържани след възникнал скандал в нощен клуб в града. Около 04:45 часа на 17 било получено обаждане в дежурната част на РУ- Шумен за възникнал спор между клиенти на заведение. При пристигане на място полицаите установили, че пред клуб на ул. “Съединение“ са двама мъже на 59 и 28 години, които казали, че охранителите ги извели навън.

Станало ясно, че малко преди това между двамата и други клиенти в заведението възникнал скандал. Охранителите реагирали светкавично и извели двамата мъже. Разпитани били свидетели, снети са им писмени обяснения. При изясняване на случая 59-годишния мъж се държал провокативно, отправяни били обиди към униформените, заедно със сина си оказали съпротива по време на задържането им, направили опит да нанесат удари и да влязат в схватка с полицаите. Съставени са има актове по Закона за МВР за нарушаване на физическата неприкосновеност на униформените и актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари