Балотаж между ДПС и ГЕРБ за кмет на село Лиляк
Балотаж между ДПС и ГЕРБ за кмет на село Лиляк / Sofia Photo Agency, архив
Балотаж между ДПС и ГЕРБ за кмет на село Лиляк
58834
Балотаж между ДПС и ГЕРБ за кмет на село Лиляк
  • Балотаж между ДПС и ГЕРБ за кмет на село Лиляк

Кметът на търговищкото село Лиляк ще бъде определен след балотаж. Това стана ясно след преброяване на бюлетините от проведените в неделя частични избори. До тях се стигна след като през юли т.г. общинската избирателна комисия в Търговище прекрати правомощията на кмета Пламен Папуров заради нарушения на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

При вчерашните избори са гласували общо 510 от имащите право на глас 876 души, обяви Гергана Цонева, председател на Общинската избирателна комисия. Кандидати за кмет бяха издигнали четири партии. Най-много - 220, са били гласовете за кандидата на ДПС, 132-ма са гласували за кандидата на ГЕРБ, 46 - за СДС и 91 за кандидата на БСП. Имало е и недействителни бюлетини. Така в неделя на балотажа ще се явят Живко Атанасов от ГЕРБ и Стефан Бонев от ДПС

През деня на изборите в Лиляк не е имало жалби и произшествия, беше съвсем спокойно, твърди Гергана Цонева.

За деня на балотажа бюлетините ще бъдат отпечатани наново, тъй като в първите били вписани имената на четиримата кандидати, а сега ще трябва да бъдат изписани имената само на тези, които са достигнали до втория тур. Според Цонева, новите бюлетини ще бъдат готови до четвъртък тази седмица.