Балерини от Търговище се завърнаха с отличия
Балерини от Търговище се завърнаха с отличия / netinfo
Балетната формация "Търговище" към Младежки дом спечели много овации и отличия на VІ Фестивал на камерния танц и танцовото шоу, който се проведе в Хасково.

Търговищките деца участваха с два камерни танца в първа и втора възрастови групи и две солови изпълнителки в трета възрастова група.

Момичетата извоюваха първо място за цялостно представяне на формацията на този форум, популяризиращ танцовото изкуство. До този приз се стигна след едно второ място в І възрастова група за танца „Хайде на игра”; първо място във ІІ възрастова група за танца „Кристали”, второ място в ІІІ възрастова група за танца „Усещане” на Севдалина Стойчева и първо място за солово изпълнение на Камелия Илианова, която спечели и наградата на Телевизия „Рекординг” – Хасково за най-чаровна изпълнителка.

„Отличната подготовка на балерините и високия професионализъм на техния художествен ръководител Мариам Макарнаян даде възможност да се представим толкова добре и да спечелим всички тези награди” – коментира Диана Найденова, главен специалист в Младежкия дом.