Полицаят забелязал съмнителната ситуация
Полицаят забелязал съмнителната ситуация / dariknews.bg
Полицаят видял, че от тераса се хвърля торба с пари
Служител на Зоналното жандармерийско управление във Варна пресякъл опит за телефонна измама  в Нови пазар.

Малко преди 15 часа на 5 май Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, бил на терасата на семейния апартамент на ул.”Дунав” в Нови пазар. Той чул, че възрастна жена от блока се готви да хвърли пари на някого. "Като каза пускам ги, на тревата падна една торбичка. И аз се усъмних, че става въпрос за някаква измама", казва той. Веднага излязъл и отишъл към хвърлените пари, за да провери кой ще ги вземе.

парите били хвърлени зад блока
dariknews.bg


Спипаха помагач на телефонни измамници

Полицаят видял, че към нея се приближава непознат.  Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. Спрял го и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар. Пристигналите криминалисти изяснили самоличността на мъжа, който е на 48 години от село Сини вир, община Каолиново.

Повече от 10 000 лева и злато даде жена от Търговище на телефонни измамници

Междувременно на телефон 112 възрастна жена подала сигнал. Тя казала, че е притеснена, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени полицаи, пред дома й има цивилни. Така станало ясно, че мошеници мамят по телефона 83-годишната жена. Тя разказала, че от сутринта мъж, представящ й се по телефона за полицай, я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници. След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всичките си пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място. Жената сложила в найлонова торба 40 банкноти по 50 лева, хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите.
 

телефонна измама
dariknews.bg


Подала сигнал на телефон 112, когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени. Полицейските служители установили, че в торбата има 2000 лева. Парите са върнати на жената. 48-годишният мъж бил разпитан в полицейското управление, обяснил, че бил нает. Разследването по случая продължава.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.