Деца са откарани в търговищката болница след инцидент с автобус и камион.

Автобус с деца се запали на магистрала „Тракия“

Днес, около 13:11 часа на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОД на МВР-Търговище е получено съобщение за пътно-транспортно произшествие на пътя София-Варна в с. Пробуда в Община Търговище.
 

DarikNews.bg, Деян Герговски



Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция“ и на РУ-Търговище, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ-Търговище.
 

Започват засилени проверки на камиони и автобуси

По първоначални данни автобусът, превозващ деца, се е блъснал с предна дясна част в намиращ се в същата лента за движение аварирал товарен автомобил с полуремарке.

DarikNews.bg, Деян Герговски


50 деца с 4 учители от столичното 73-то СУ „Владислав Граматик“ са пътували от София за комплекс "Камчия" край Варна. След преглед децата и учителката с тях са освободени, след което се продължили с друг автобус.

"Пътят беше много натоварен от двете страни. Нашият автобус караше сравнително бавно, но отпред имаше един аварирал тир. Шофьорът намали много, обаче насреща имаше движение и не можа да избегне удара", разказа Мими Котова.
 

Мими Котова
DarikNews.bg, Деян Герговски



До момента няма информация в инцидента да има тежко пострадали хора. За преглед в МБАЛ-Търговище са откарани три деца и една жена.

Две катастрофи с автобуси с деца само в рамките на няколко часа

Временно движението на МПС в участъка е преустановено, като на пътуващите в посока София МПС се предлага обходен маршрут с. Буховци - с. Мировец - Лозница - Търговище, а на пътуващите в посока Варна - през същите места в обратен ред. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.
 

DarikNews.bg, Деян Герговски



Шофьорът на автобуса твърди, че е видял авариралия камион, но спирачките на машината били отказали. И на двата водача са им взети проби за алкохол, които са излезли отрицателни.

DarikNews.bg, Деян Герговски


"Бях гръмнал гума по-рано и карах едва-едва на аварийни. В един момент спрях и слязох. В един момент виждам, че автобусът идва отгоре. Насреща идваше друг камион и автобусътне можа да спре и се удари отзад.  Мисля, че не съм виновен, понеже той се блъска в мене", твърди шофьорът на камиона Георги Груев.
 

DarikNews.bg, Деян Герговски

 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.