Август – месец на превенцията в Търговище
Август – месец на превенцията в Търговище / netinfo
Днес е Ден на отворените врати за младежка аудитория в РПУ-Търговище. Всеки млад човек, интересуващ се от професията полицай и от конкретни аспекти на полицейската дейност е поканен в управлението. На 21 август е вторият подобен ден там.

Със заповед на министъра на вътрешните работи август е обявен за месец на превенцията по линия на дейността на Национална служба “Полиция”. Организираните в тази връзка мероприятия ще бъдат реализирани в рамките на Националната кампания “Заедно за по-сигурно бъдеще 2008-ма”.

В районните полицейски управления на ОД на МВР-Търговище ще бъдат проведени “Дни на отворените врати”, демонстрации на полицейска техника и служебни животни. Определени са полицейски служители, които да предоставят консултации на гражданите на областта по интересуващи ги въпроси, касаещи опазването на обществения ред и сигурността на хората. Ще бъдат проведени състезания по приложно колоездене, конкурси за детска рисунка, викторини. Ще бъдат осъществени и съвместни инициативи с Регионалния и общинските клонове на Българския Червен кръст за популяризиране на методите за оказване на долекарска помощ при пътно-транспортни произшествия и производствени аварии.

На 15 август от 9.00 часа на площад “Свобода” ще бъде проведена демонстрация на тактически действия на Специализираното тактическо звено за бързи действия в ОД на МВР-Търговище.