Асоциацията на председателите на общински съвети ще заседава в Шумен
Асоциацията на председателите на общински съвети ще заседава в Шумен / netinfo

Управителният съвет на Националната асоциация на действащите председатели на общинските съвети /НАДПОС/ ще проведе своето редовно заседание в Шумен днес. То ще започне в 14 ч. зала 203 на общината, съобщиха за Дарик от общинска администрация. В заседанието ще вземат участие 15 председатели на общински съвети от цялата страна.

В дневния ред е включена информация за хода на подготовката за общото събрание на сдружението, прием на нови членове, информация за свършеното във връзка с популяризирането на инициативата за набиране на средства за Мадарския конник, информация за инициативата за набиране на средства за изграждане на български колеж в Тирана, Албания. Председателят на общинския съвет в Шумен Даниела Русева ще постави въпроса за подкрепа на инициативата на народния представител Марина Дикова за възстановяване на 10 % от ДДС на общините като част от политиката за финансова децентрализация.

В 17 ч. председателите на общински съвети ще посетят Мадарския конник, където на място ще се запознаят с проблемите в резервата, които трябва да бъдат решени.