Арестуваха криминално проявен, крил се в изба
Арестуваха криминално проявен, крил се в изба / Sofia Photo Agency

43-годишен мъж от Смядово, който е криминално проявен, е бил арестуван в избено помещение на ул. „Петър Берон" в Шумен. Около 21:15 часа вчера на телефон 166 в РУ на МВР - Шумен е получен сигнал от 41-годишен мъж, че в избените помещения на жилищния блок, в който живее се чува шум. Обадил се на съседа си, чието избено помещение се намира под апартамента му, но той заявил, че не е слизал в мазата. Полицаите установили, че е разбит катинара на лявото крило на общата част на мазите. Вратата на едната от мазите също билa разбита, но била добре подпряна отвътре, където се чувал шум.

Наложило се служителите на реда да проникнат в избата след употреба на физическа сила. Taм открили мъж, който се опитал да избяга и оказал съпротива при задържането му. Били са му поставили белезници. Оказало се, че задържаният е стар познайник на полицията, познат с подобни прояви.

При извършения оглед в мазата са намерени струпани електрически шмиргел, газов котлон и други вещи, намерен е нож, който не е на собственика на мазата. С.С. е задържан на за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.