Алкомет АД с награда за устойчиво развитие и иновации
Алкомет АД с награда за устойчиво развитие и иновации / netinfo

С пищна церемония в София хотел Балкан в сряда бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА 2015". В най-широко застъпената в това издание категория индустрия „Алкомет" АД получи отличие за „Устойчиво развитие и иновации в производството".

Призът на компанията бе връчен от Божидар Лукарски - министър на икономиката на Фикрет Индже - председател на надзорния съвет на „Алкомет". Фикрет Индже изрази благодарноста си към организаторите на събитието, като сподели, че тази награда е отличие за всички работници и служители на фирмата. „ Надяваме се, че и за напред ще поддържаме това високо ниво, заради което бяхме отличени", заяви Фикрет Индже пред многобройните присъстващи на церемонията.

Награждаването беше иницииранo и организиранo от изданието „Business Lady" и се проведе под патронажа на Томислав Дончев, вице-премиер по европейските фондове и икономическата политика. Официални партньори на награждаването бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

Общо 19 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, устойчиво развитие, иновативен мениджмънт, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт, конкурентоспособност и иновации, успешен бизнес модел, корпоративна социална отговорност, добро пазарно позициониране и други.

Официални гости на церемонията бяха Божидар Лукарски, министър на икономиката; Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация и други, които връчиха награди на някои от отличените компании.

Целта на наградите „Компания на годината" е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост.