Алкомет АД отбеляза Деня на металурга и 10 г. от приватизацията на дружеството
Алкомет АД отбеляза Деня на металурга и 10 г. от приватизацията на дружеството / снимки Дарик Шумен

„Алкомет" АД отбеляза Деня на металурга и 10 години от приватизацията на дружеството. На официалната церемония по-рано днес присъстваха Н.Пр. Мехмед Гюджюк - посланик на Република Турция у нас, народните представители  Ивайло Тошев, Красимир Минчев и Четин Казак, областният управител Димитър Александров, заедно с екипа си, кметът на Шумен Красимир Костов и още много представители на местната власт и бизнеса. Собственикът на „Алкомет" Фикрет Индже посрещна гостите и поздрави всички по случай днешния празник.

10 години след приватизацията „Алкомет" АД вече е модерно металургично предприятие с утвърден авторитет в страната и чужбина, като над 83% от продукцията се изнася за Европа и света. В условията на криза дружеството се развива динамично и през годината увеличава производството и реализацията на продукцията си на вътрешния и международния пазар.

"Алкомет" АД отбеляза Деня на металурга и 10 г. от приватизацията на дружеството
netinfo

„52 000 000 евро е инвестирало дружеството през последните 10 години, като е увеличило продукцията си 18 пъти. „Алкомет" успя да се наложи в Европа, като една от най-добрите български фирми", заяви в словото си Фикрет Индже.

„Оптимист съм за бъдещето на дружеството", каза председателят на надзорния съвет на „Алкомет" Фикрет Кузуджу. От своя страна Красимир Костов и Димитър Александров подчертаха важността на фирмата за Шуменско и благодариха на ръководството и за социалната им дейност и помощта за спорта, културата и образованието в региона.

„Радостно е, че въпреки икономическата криза, нито един служител на „Алкомет" не е загубил работното си място" отбеляза в поздравителната си реч и посланикът на Турция Мехмед Гюджюк.

След официалната част всички, гости бяха поканени на празничен коктейл за Деня на металурга.

"Алкомет" АД отбеляза Деня на металурга и 10 г. от приватизацията на дружеството
netinfo