Али Юзеиров бе на разпит, брат му не се яви
Али Юзеиров бе на разпит, брат му не се яви / netinfo

Днес Али Юзеиров  се яви на разпит в Окръжна следствена служба -Търговище по обвинение за едро хулиганство, което е повдигнато във връзка със строителството на първия паметник, наречен "На незнайния турски войн" в село Славяново. Той е трябвало да бъде разпитан и по второ обвинение за организиране на партия на религиозна основа. Али Юзеиров  се е възползвал от правото си да не дава обяснения по двата случая.

"Днес бе насрочено привличане на двамата братя Юзеирови по тези обвинения" - каза за Дарик наблюдаващият прокурор Стефан Христов и добави - "Юзеир Юзеиров не се яви тъй като не е в страната, но имаме информация, че ще се върне през следващата седмица и тогава ще бъде разпитан". Според прокурор Христов, първо трябва да бъдат чути обясненията на Юзеирови по предявените обвинения и тогава ще се прецени нужни ли са още допълнителни следствени действия.

В момента се очакват резултатите от експертизата на литературата, иззета от Дома за приятелство и братство на двамата братя, намиращ се в с.Славяново. Той в момента се разрушава от Юзеирови.