Активна седмица за борба със затлъстяването в Търговище
Активна седмица за борба със затлъстяването в Търговище / netinfo
Днес от 10.00 часа в Информационния център на РИОКОЗ-Търговище са поканени директори на училища от града. С тях ще бъдат обсъдени бъдещи проекти и дейности свързани със здравословното хранене на учениците. Следобяд е предвидено обучение на кухненския персонал от детските градини. Инициативите са част от Националната седмицата за борба със затлъстяването.

Утре от 10.00 часа в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии ученици ще приготвят здравословни храни, които ще бъдат дегустирани от присъстващите.

Ще бъде проведено съревнование между детските градини в града за изработване на най-атрактивен зеленчуков палячо с предоставени от РИОКОЗ продукти.

На 06.11. от 10.00 часа ученици от втори клас на ІV ОУ гр. Търговище ще участват в интерактивно обучение “Здравословно хранене”.

Ежедневно в залата на Инспекцията ще се осъществява промоция на здравословни храни, презентация на слайд-шоу “Препоръки за здравословно хранене на населението”, ще бъдат раздавани здравно-образователни материали, информират още от там.

В залата за тенис на маса от 14.00 – 16.00 часа всеки ден от 03. до 06.11.2008г. ще бъде осигурен свободен достъп на желаещи да спортуват граждани. На 07.11. /петък/ ще се проведе турнир по тенис на маса за ученици, а победителите ще получат награди.

Ще бъдат изготвени и разпространени съвместно с инспекторите от отдел “Контрол на хранителни обекти и храни” листовки със заглавие “Препоръки към производителите на хранителни продукти”.