Агитират за Атака в деня за размисъл
Агитират за Атака в деня за размисъл / netinfo
Хиляди листовки в подкрепа на кандидата за президент на партия „Атака” са разпръснати из Шумен в днешния Ден за размисъл, установи Дарик радио. От Районната избирателна комисия заявиха, че това е нарушение на закона, но до сега при тях не е постъпвало официално оплакване от партия или коалиция, участваща в изборите.

След сигнал на Дарик за разпръснатите листовки, председателят на РИК-Ангел Момов каза, че комисията ще се самосезира и ще излезе с решение късно тази вечер или утре сутринта. Забавянето, при вземането на решение, се дължи на това, че в момента се раздават изборите материали в секционните избирателни комисии и всички членове на РИК са в различни шуменски общини. За Дарик А. Момов каза, че най-вероятноо решението на комисията ще бъде листовките да се приберат и унищожат. Според него не е ясно кой е разпрастранил агитационните материали. Представителят на „Атака” в РИК е заявил, че листовките не са разпръснати от хора на партията.

Припомням, че в днешния ден за размисъл са забранени предизборни мероприятия - шествия, митинги, манифестации и предизборни събрания, както и агитирането за някоя от кандидат-президентските двойки.