6+1 общински кмета - задачата на ДПС-Разград
6+1 общински кмета - задачата на ДПС-Разград / netinfo

Българи и турци, християни и мюсюлмани заедно ще управляваме - заяви подкрепяният от ДПС кандидат за кмет на Разград Наско Анастасов на откриването на предизборната кампания на партията на Доган в област Разград снощи.. Семплата и без помпозност церемония се проведе в залата на ДМДТ "Назъм Хикмет".

След представянето на музикално-пластичната импресия "Огънят ни" на сцената излязоха канидадатите за кметове на седемте общини в Разградско. За трети мандат ще се борят Адил Решидов от Исперих и Ремзи Халилов от Кубрат, за втори - Ахмед Ахмедов от Цар Калоян, Айхан Хашимов от Лозница и Недим Мустафов от Самуил. За пръв път в местния вот участва кандидата за кмет на община Завет Ахтер Велиев, както и независимият кандидат за кмет на Разград Наско Анастасов, чиято кандидатура бе подкрепена от структурите на ДПС в региона и от централното ръководство.

На откриването на предизборната кампания присъстваха над 500 активисти на ДПС, гости бяха четиримата депутати от Разградско - д-р Хасан Адемов, д-р Нигяр Сахлим, Илкер Мустафов и Даут Осман.

Д-р Адемов припомни задачата за местния вот на ДПС-област Разград - избор на кметове на общини по формулата 6 + 1: шестима кандидати от ДПС и един подкрепен от партията на Доган. Депутатът призова активистите да прехвърлят енергията от предварителните номинации в кампанията, за да постигнат победа още на първи тур, не само в общинските центрове, а и в селата от региона.