6 населени места в Шуменско са без ток
6 населени места в Шуменско са без ток / netinfo
6 населени места в област Шумен са без ток, това съобщиха за Дарик от Областният съвет за сигурност. В момента ток няма в с. Зайчено ореше и Мировци в община Нови пазар, частично е прекъснато електрозахранването и в преславското с. Осмар, ток няма и в с. Кюлевча, община Каспичан. От Областният съвет за сигурност съобщиха още, че през целия ден ток няма да има в с. Хитрино, където е възникнала голяма авария. Село Друмево и шуменския квартал „Мътница” също са без електрозахранване в момента, съобщи за Дарик директорът на Е. ОН - Шумен Димитър Ковчазов. Заради силния вятър без ток снощи са били 35 населени места в Шуменско. Ковчазов каза още, че в момента има проблеми със ел. захранването в промишлената зона, в района на „Топливо”, в Шумен. Очаква се тока там да бъде пуснат най-късно до час.

Силният вятър е съборил 4 дървета в Шуменско, каза за Дарик директорът на Областна дирекция „Гражданска защита” Александър Недеков. Някои от дърветата са затруднили движението по основни пътни артерии в областта.

От Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен съобщиха, че скоростта на вятъра снощи е достигнала до 20 метра в секунда.