43 здравни кабинета ще има в шуменските училища и детски заведения
43 здравни кабинета ще има в шуменските училища и детски заведения / netinfo
43 здравни кабинета ще работят в училищата и детските заведения на Шумен през тази учебна година. Те ще бъдат обслужвани от 51 здравни специалисти: 39 медицински сестри и 12 фелдшери, заяви д-р Мима Папазова, директор на дирекция “Здравеопазване и социална политика” в община Шумен.

От общия брой в общинските структури има 35 кабинета, като 14 от тях са в училищата и 21 в детските градини. Те се обслужват от 43 души - 6 от тях са медицински фелдшери и 37 са медицински сестри.

Здравни кабинети ще отворят и в 8 държавни училища. В тях ще работят 6 фелдшери и 2 медицински сестри.

Ремонти и оборудване се извършиха в здравните кабинети на ІІІ и VІ ОУ , ПМГ “Н. Попович”, СОУ “Йоан Екзарх Български”, ЦДГ с номера 19, 29, 10, 2-корпус 1 и 2, 25 корпус А. Всички дейности са извършени по искане на директорите на съответните заведения и са били съобразени с общите ремонти в тях. Почти всички здравни кабинети са вече с подновено оборудване – бюра, столове, шкафове за документи, дограма, подови настилки и т.н..

До 15 септември кабинетите ще са готови за началото на учебната година и ще бъдат оборудвани с всичко необходимо за работа. Ще бъдат заредени спешни шкафове с медикаменти, доставени и раздадени дезинфектанти и други материали: журнали, отчетни форми, канцеларски материали и т.н.

Общо сумата за издръжка на здравните кабинети за тази година са 40000 лв., в тях са включени и средствата за ремонти и оборудване