4 години затвор за маман Сара
4 години затвор за маман Сара / netinfo
Присъда от 4 години затвор наложи Шуменският районен съд на Сара Сандова. Тя бе призната за виновна в склоняване към проституция, предоставяне на дома си за блудствени действия и склоняване към лъжесвидетелстване. Сандова бе осъдена да заплати и 5000 лв. глоба, както и разноските по делото от 460 лв.

В продължение на няколко дни Сара Сандова държала против волята й Вирджиния Василева и я накарала да проституира. Освен това, „маман” накарала момичето да даде лъжливи показания пред следовател.

На процеса бе представена тройна психологично-психиатрична експертиза на подсъдимата. Според нея Сара Сандова е вменяема, но все пак е спорен момента дали няма някакъв вид сексуална зависимост.

По-рано днес, във връзка със случая, до всички медии в Шумен бе изпратено писмо от директора на Общинска дирекция"Социално подпомагане" – Шумен, Симона Паносиян, в което се казва цитирам : „молим ви да преустановите публикациите в медиите по случая Сандова, поради факта, че това поражда стрес у нейните деца и оказва негативно влияние върху психическото им развитие”.

След проверка на Дарик се установи, че писмото до медиите е пратено без знанието и съгласието на Галина Дончева директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”, която е пряк началник на Симона Паносиян. За Дарик тя заяви, че осъжда действието на г-жа Паносиян и подкрепя медиите, в тяхното право да информират обществото. Тя припомни, че благодарение нажурналистите случаят е стигнал до Отдел „Закрила на детето". В момента 3 от децата на Сандова са под наблюдението и закрилата на агенцията.

Това е второто дело срещу съдържателката на нелегалния публичен дом. Преди време тя бе осъдена на 3 години и половина затвор по същото обвинение, но за друг случай.

Организирания от Сандова публичен дом е функционирал близо 10 години. Бордеят се помещавал в гарсониерата на Сара на бул. “Славянски” №5 в Шумен. От услугите на момичетата в публичния дом са се възползвали най-вече ученици, които ходили там в голямото междучасие, както и войници в отпуск.

Сара Сандова бе арестувана, по сигнал на живеещите в блока нейни съседи. По време на ареста, освен Сандова, били хванати и някои от клиентите на публичния дом, както и жрици на любовта, които са работили в бордея.

46-годишната Сара Сандова е бивша преподавателка по руски език в Шуменския университет. Тя е майка на четири деца, които в момента са при нейни роднини.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Шуменския окръжен съд.