387 отличници се дипломират в Шуменския университет
387 отличници се дипломират в Шуменския университет / dariknews.bg

Първите от 1 812 абсолвенти на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски, които се дипломират тази година, получиха дипломите си днес.

От университета посочват, че 387 от завършващите са отличници.

Първи облякоха тогите абсолвентите от Факултета по технически науки. 68 магистри, 110 бакалаври и двама докторанти получиха документите си за завършен курс на обучение.

387 отличници се дипломират в Шуменския университет
netinfo

Отличниците винаги са пример. Радвам се, че вие дадохте този пример във Вашия факултет и Вашите специалности. Дано бакалаврите го последват, каза ректорът проф. д.и.н. Георги Колев, който връчи дипломите на отличниците.

С най-висок успех - 6.00, в специалност Системи за сигурност е дипломата на Румяна Василева.

387 отличници се дипломират в Шуменския университет
netinfo

Бях много притеснена, когато прекрачих парага на университета преди 4 години. Днес съм щастлива, че приех това предизвикателство, защото се чувствам по-знаеща, по-можеща и уверена в себе си, каза тя и добави, че основното, което учебното заведение дава е умението да се справяш с живота и основа за развитие.

387 отличници се дипломират в Шуменския университет
netinfo

На 3 декември е церемонията за 80-те възпитаници на Колежа в Добрич.

Най-големият факултет - Педагогическият, събира абсолвентите си на 5 декември, в 9,30 часа. 515 са магистрите и 293 бакалаврите, които завършват факултета.

Също на 5 декември, понеделник, но в 13 часа дипломите си ще получат 68 магистри и 168 бакалаври на Факултета по природни науки. Тяхната церемония е в Аулата на Ректората. Церемонията за 54-те души, които завършват специалност „Туризъм", ще се състои на 6 декември от 11 часа в Департамента за квалификация, продължаващо образование във Варна.

На 6 декември е церемонията за промоция на абсолвентите на Факултета по математика и информатика. Началото е 13 часа в Аулата на Ректората. Завършващите са 81 магистри и 97 бакалаври, 30 от които отличници.

Ден преди студентския празник - на 7 декември, в 10 часа започва промоцията за 278 абсолвенти на Факултета по хуманитарни науки.