31 села бедстват в Шуменско заради снега. Отново затвориха магистралата
31 села бедстват в Шуменско заради снега. Отново затвориха магистралата / netinfo

8 населени места са без ток в Шуменско, 16 без вода, а 11 са без хляб заради усложнената зимна обстановка в региона – това съобщиха от Областния съвет по сигурност. Затворена за движение е автомагистрала „Хемус”, затруднено е преминаването в отделни участъци по третокласната пътна мрежа, поради снегонавяване и бурен вятър. В цялата област е въведено ограничение за движението на товарни автомобили. Същото се извършва с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Затворена за движение е пътната мрежа в общините Никола Козлево, Хитрино, Венец. Частично затворена е в община Каолиново. Затворени са пътищата: Върбица – Методиево, община Върбица; Нови пазар – Мировци, Избул – Войвода, Тръница – Писарево и отклонението за с. Жилино в община Нови пазар, както и пътя Радко Димитриево – Друмево в община Шумен. В останалите общини пътищата са проходими при тежки зимни условия.

9 села в община Хитрино са без хляб, както и 2 в община Каолиново /Сини вир и Климент/. Без ток са 5 населени места в община Хитрино /Иглика, Калино, Сливак, Близнаци, Страхилица/ и 3 в община Венец / Дренци, Габрица, Черноглавци/. Без вода са общо 16 села в областта, 11 от тях са в община Каолиново. С нарушено водоподаване са и 3 населени места в община Венец /Габрица, Черноглавци, Деница/ и 2 населени места в община Каолиново /Сини вир и Климент/.

Падналото количество сняг през денонощието е от 16 до 20 литра на квадратен метър, а дебелината на снежната покривка е от 20 до 25 сантиметра.